Kirjallisuuden sanakirja
Ei saatavilla

Kirjallisuuden sanakirja

Hosiaisluoma, Yrjö

1 734 hakusanaa, 1 071 sivua. 

Kirjallisuudentutkija Yrjö Hosiaisluoman laatima moderni Kirjallisuuden sanakirja selittää ja taustoittaa niin termit kuin suuntauksetkin antiikista nykypäivään. 

Hakusanoja teoksessa on 1 734, ja moni termi esiintyy nyt ensimmäistä kertaa suomenkielisenä. Henkilöhakemistossa on 2 082 nimeä. 

Hakusanaa, sen vieraskielisiä vastineita ja etymologisia tietoja seuraa määritelmä, historiallinen katsaus tai keskeisten vaikuttajien esittely. Käsitteitä elävöittävät osuvat sitaatit niin maailman- kuin Suomenkin kirjallisuudesta. Artikkelien lopussa olevat viittaukset ohjaavat muihin, läheisiin hakusanoihin, ja kirjallisuusviitteisiin on koottu aihepiiriä valaisevia teoksia. 

Suomalaisen ja kansainvälisen kirjallisuusterminologian ohessa tekijä käsittelee myös kulttuurintutkimuksen keskeisiä alueita. monitieteinen ote osoittaa, miten muut tieteenalat niveltyvät kirjallisuudentutkimukseen. 

Kirjallisuuden sanakirja on tarkoitettu opiskelijoiden ja tutkijoiden perusteokseksi. Se soveltuu myös kirjallisuudenharrastajien käsikirjaksi. 

Fil. tri Yrjö Hosiaisluoma on Suomen kirjallisuuden dosentti Tampereen yliopistossa.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510274019
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 86.038

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.