B.B. King omin sanoin - Everyday I Have The Blues

King, B. B. & Ritz, David

Blueshallituksen puheenjohtaja Riley B. King avaa sanaisen arkkunsa ja kertoo elämäntarinansa Mississippin puuvillapelloilta mustan musiikin suurlähettilääksi. Kuka oli plantaasin stara? Millainen oli hippifestivaalien escort-palvelu? Mikä on B.B. Kingin suhde kirkkoon? Jumalaan? Frank Sinatraan ja Miles Davisiin? Ja miksi Kingin kitaran nimi on Lucille?

B. B. King on Louis Armstrongin tai Duke Ellingtonin veroinen mustan musiikin jättiläinen, yli 300 päivää vuodessa edelleen tien päällä viettävä legenda, jonka sydämen sivistys on sulattanut yleisöt Memphisistä Moskovaan. Everyday I Have the Blues on myös ainutlaatuinen silminnäkijäkuvaus amerikkalaisen unelman kääntöpuolelle, mustan musiikkibisneksen raadollisuuteen 40-luvulta tähän päivään. Kingin kertojanääni on kuin hänen musiikkinsa, rehellistä, maanläheistä ja intohimoista.

”Tykkäsin siitä, että näin kitarani naisena. Halusin nähdä hänet jonain jonka vuoksi tapellaan tai jopa kuollaan. Halusin antaa hänelle täysin oman nimen ja asenteen. Totuus on, että siitä hetkestä, kun laitoin langan luudan varteen aina tähän päivään saakka, olen kääntynyt Lucillen puoleen – ja minulla on ollut kaikkiaan seitsemäntoista erilaista Lucillea – rentoutuakseni ja huojentuakseni. Rauhoitun vain ottamalla hänet käteeni ja näppäämällä äänen.”
– B. B. King

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510283660
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 78
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Musiikki2307

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.