Surkeiden sattumusten sarja 5 Omituinen opinahjo
Ei saatavilla

Surkeiden sattumusten sarja 5 Omituinen opinahjo

Snicket, Lemony

Baudelairen orvot joutuvat sisäoppilaitokseen. Edes koulutoverit eivät pysty pelastamaan orpoja kreivi Olafin vainolta.


Takakansi

Hyvä lukija,

jos etsit tarinaa hilpeistä lapsista, jotka pitävät lystiä sisäoppilaitoksessa, etsi muualta. Violet, Klaus ja Sunny Baudelaire ovat älykkäitä ja neuvokkaita lapsia, joiden saattaisi odottaa menestyvän hyvin koulussa. Mitä vielä. Baudelairien kohdalla koulu osoittautuu vain yhdeksi kurjaksi episodiksi heidän onnettoman elämänsä varrella.

Jos totta puhutaan, luvuissa, joista tämä kaamea tarina koostuu, lapsilla on edessään saksillaan näykkiviä rapuja, tiukkoja rangaistuksia, nestettä tiputteleva sieni, kertauskokeita, viulukonsertteja, O.R.J.A. sekä metrijärjestelmä.

Minun pyhä velvollisuuteni on valvoa kaiket yöt tutkimassa ja kirjaamassa näiden kolmen huono-onnisen lapsen historiaa, mutta sinä kenties tahdot nukkua yösi kunnolla. Siinä tapauksessa sinun luultavasti pitäisi valita jokin toinen kirja.

Kaikella kunnioituksella,

Lemony Snicket


Ennakkotieto

Surkeiden sattumusten sarja jatkuu

Omituisessa opinahjossa Baudelairen orvot joutuvat sisäoppilaitokseen. Koulun holvikaaressa lukee enteellisesti ’Memento Mori’ eli ’Muista kuolevaisuutesi’. No, kuinka sisarukset voisivatkaan sen unohtaa, kun paikan rakennukset muistuttavat erehdyttävästi hautapaaseja. Baudelairet tutustuvat koulussa kahteen orposisarukseen, jotka tekevät parhaansa pitääkseen Baudelairen orpoja vainoavan kreivi Olafin kaukana, mutta epäonnistuvat siinä täydellisesti. Orvot kohtaavat myös uhkailevan vararehtorin ja rapuja kihisevän peltiröttelön, jossa he joutuvat asumaan.

Haamuhississä Baudelairen sisarukset tapaavat orpoystävänsä uudelleen, sillä kreifi Olaf on iskenyt kyntensä heihinkin. Kreivi Olafin lisäksi Baudelairet joutuvat kohtaamaan muun muassa pimennetyn hissikuilun, salaisen käytävän ja kuvottavaa persiljasoodaa.

Viimein alkaa myös selvitä, kuka tai mikä oikein on Beatrice, jolle Snicket on omistanut jokaisen kirjansa. Brett Helquistin kuvitus täydentää kansainvälisen menestyssarjan tumman tunnelman.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510285664
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: N842
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Nuorten & nuorten aikuisten kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.