Ei lis pahoota - Etel-Pohjanmaan murteen sanakirja
Ei saatavilla

Ei lisä pahoota - Etelä-Pohjanmaan murteen sanakirja

Karhu, Kerttu

"Meiton täs kolome komiaa, sinä, minä ja me yhyres."

Emäntä Kerttu Karhu on koonnut ja tulkinnut lähes 2 300 sanaa Ei lisä pahoota -teokseen. Se on 1998 ilmestyneen Eheroon taharoon -sanakirjan itsenäinen jatko-osa. Siitä selviävät muunheimoisillekin juppiluuri ja kylykimyyrä ja että "heittää veistä pöyrälle" tarkoittaakin vain asumista, ei sen häjympää. Sivistyssanojakaan ei ole unohdettu: "Siton nym monemmoista trenriä liikkeellä." Kirja on myös johdatus eteläpohjalaisuuden ytimeen: siitä välittyvät pohjalainen omanarvontunto ja kökkähenki; kirjassa on jopa eteläpohjalaisuustesti.

Nykyään Kauhajoen kirkolla asuva emäntä Kerttu Karhu on ansioitunut murteen ja kansanperinteen kerääjä. Vuonna 1991 ilmestyi hänen kokoamansa murrekirja Praatattua Kauhajoen murtehella. Nyt ilmestyvään Ei lisä pahoota -teokseen emäntä Karhu on koonnut ja selittänyt lisää murteensa möllevimpiä sanoja, kun yhtäteheren on kyselty, tuleeko jatkua. Kirjassa on myös tunnelmallisia runoja niin porraskivestä kuin rariokirkostakin.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510286463
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 88.25038

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.