Routavuosi

Seppälä, Juha

Routavuosi on romaani historiasta. Routavuosi on romaani tästä ajasta. Routavuosi on säälimätön visio aatteiden ajattomuudesta ja rappiosta. Se kysyy: onko demokratia demokratiaa vai valtioterrorismia? Se vaatii: uuden on synnyttävä! Routavuosi on romaani poliittisesta murhasta.

Juha Seppälä osoittaa jälleen kerran, että merkittävää taidetta syntyy silloin, kun uskalletaan rikkoa vanhat kaavat ja yrittää jotakin yrittämisen arvoista.

Venäjän keisari Nikolai II nimitti 1898 Suomen kenraalikuvernööriksi Nikolai Bobrikovin, jonka kouluylihallituksen apukamreeri Eugen Schauman surmasi kolmella laukauksella kesäkuussa 1904. Sata vuotta myöhemmin ilmestyy Juha Seppälän romaani Routavuosi, joka vakavasti vihjaa pienen pohjoisen valtion alkaneen elää erästä historiansa vaihetta uudelleen.

Routavuoden päähenkilö Kaarle on pätkätöikseen siivoava poliittisen historian ikuinen opiskelija. Hänessä on nietzscheläistä kellariloukon miestä ja pomminheittäjää. Hänen kuumeisessa päässään kiertää kysymys: jos demokratiaansa tukehtuva enemmistö ei enää ymmärrä mitä tekee, miksi sitä pitäisi sietää?

Satunnaiset ihmissuhteet eivät pysty kiskomaan Kaarlea harhaisesta kolosta, vaan imaisevat hänet yhä syvenevään kurimukseen. Lopulta Kaarle ryhtyy toimiin. Ristikko pysähtyy kohteen ylle. Sata vuotta menettää merkityksensä. Aikatasot menevät sekaisin. Äkkiä historian dramatiikka tapahtuu nykyhetkessä.

Routavuodessa on historiallista romaania, poliittista allegoriaa ja arvoprovokaatiota. Senaatintorilta laatikkokameralla otettu kuva alkaa elää tätä päivää tämän päivän vaatimuksin: jotta uutta syntyisi, vanhan on hävittävä.

 

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510288719
Ilmestymisvuosi: 2004

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter1
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.