Lempeästi mutta lujasti

Hirsjärvi, Sirkka; Laurinen, Leena

Kotipiirin koko kuva sanonnoin ja uskomuksin.

Isä sanoo viimeisen sanan…Äiti on perheen sydän…Lapsi on aina lapsi…Kasvatus on lempeää lujuutta…Kyllä elämä opettaa…Se sattuu mikä on sattuakseen…Kaikkea ei saa mitä haluaa…Kyllä hullu saa olla muttei tyhmä…

Lempeästi mutta lujasti tarkastelee isien, äitien ja lasten pohdintoja, sanontoja ja uskomuksia kasvatuksesta. Sirkka Hirsjärvi ja Leena Laurinen ovat keränneet kasvatuksen perinnettä käyttämällä aineistona laajaa sanakirjamateriaalia ja vanhempien haastatteluja.

Suomalainen perhe, sen ajatus- ja toimintamallit nousevat kirjassa värikkäästi esiin. ”Vanhemmat kieltävät kaiken hauskan”, mutta silti ”oma koti kullan kallis”. ”Äiti on ilmainen piika” ja ”isä raha-automaatti”. Vaikka toisaalta ”perhe antaa turvaa.”

Hirsjärven ja Laurisen syväluotaus paljastaa, miten perheissä eletään, ollaan ja kasvetaan. Äidin ja isän asema on keskeinen, samoin uskotaan vielä vahvasti, että lasten kasvattaminen on kodin tehtävä. Mutta miten se tehdään, vapaasti vai kurilla? Entä miten ennen toimittiin? Mielenkiintoisesti sekä nykyhetkessä että menneessä risteilevää teosta voidaan käyttää tieto- tai oppikirjana, mutta myös käsikirjana siellä, missä tehdään työtä perheiden parissa.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510289662
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 38.1
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2306Kasvatus ja koulu

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.