Daijulastooreja

Garam, Sami

"Daijulat on ahkeraa jengii ja ne kekkaa yleensä aina jonku keinon selvitä tilanteest ku tilanteest. Koska niil ei oo mitenkää himona hintaa pääl, ni ne 

kasvattaa ite kaikkee mahollist safkattavaa ja sitä varten on joskus tosiaanki syytä olla kekseliäs."

Daijulat ovat tietysti hölmöläisiä. Heidän legendaariset hankkeensa ovat tuttuja: he kylvävät suolaa peltoon, keittävät velliä järvessä ja pidentävät peittoa leikkaamalla ylhäältä kaistaleen jalkopäähän. Sami Garam on nyt kääntänyt Hölmölän väen seikkailuja stadin slangille.

Nyky-Daijulat lähettävät myös koodia kännykällä, kruisaavat Stadiin ja surffaavat netissä. "Daijulat oli joskus nähny telkkaris, et surffaaminen oli liikkumist vodan pääl sellasel laudal…" Daijulan porukka ei kuitenkaan lannistu vähästä, kun ei edes hiffaa missä mennään.

Sami Garam on stadintanut kansansatuja aiemminkin teoksessa Snögeli ja seittemän snadii starbuu. Garamin viimeisin suurteos on Aleksis Kiven klassikon stadilaisversio Allu Stemun Seittemän broidiiDaijulastooritjatkavat samaa rentoa meininkiä, jota jengi diggaa kybällä myös Stadin ulkopuolella. Mukana sanasto.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510290446
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.