Poliittinen Runeberg

Klinge, Matti

Suomi on meille nykyään niin itsestään selvä asia ja samastumisen kohde, ettemme tule ajatelleeksi, että sekin on aikanaan täytynyt keksiä ja kuvata. Suomi isänmaana on pitkälti kansallisrunoilija Runebergin luomus. Laulussaan Maamme hän antoi sille muodon, joka on säilynyt meidän aikaamme asti. Mutta kuinka Runeberg päätyi näkemyksiinsä?

Matti Klingen kirja on tutkimus Runebergin aatteellisesta kehityksestä. Poliittinen Runeberg käy elämäkerran lailla läpi runoilijan lapsuuden, nuoruuden, opiskeluajan ja myöhemmät vuodet, kartoittaen ihmiset ja aatteet, jotka vaikuttivat hänen elämäänsä ja ajatteluunsa. Runeberg sai vaikutteita Hegelin filosofiasta, mutta vieläkin tärkeämpi hänelle oli ajatus kohtalosta. Suomalaisen identiteetin luominen oli poliittinen teko.

Poliittinen Runeberg osoittaa, että Runebergille Suomi oli moraalinen, ei historiallinen käsite. Sekä Ruotsi että Venäjä antoivat runoilijalle arvostusta ja tahtoivat voittaa hänet puolelleen, mutta suomalainen isänmaa ja suomalainen kulttuuri olivat vahvempia.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510290866
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.