Tylympi totuus

Albany, A.J.

Joe Albanyn tyttären kaunistelematon kuvaus elämästä yksinhuoltajaisän kanssa 1960- ja 1970-lukujen taitteen Los Angelesissa, tarina lapsen selviytymisestä kaupungissa, joka on juuri jättämässä viattomuuden taakseen.

Joe Albany (1924–1988) oli merkittävä jazz-pianisti. Hän oli mm. Charlie Parkerin ja Lester Youngin muusikkotoverina muokkaamassa bebopiksi kutsuttua jazzin vallankumousta 1940-luvulla. Hän oli mies, jota Lester Young piti parhaana koskaan näkemänään valkoisena pianistina. Joe Albany oli tiennäyttäjä myös elintavoiltaan, heroiinirippuvainen hipster, jonka elämää aineet ja vankilat rytmittivät yhtä paljon kuin musiikki.

Tylympi totuus on Joe albanyn tyttären Amy Jo Albanyn kaunistelematon kuvaus elämästä yksinhuoltajaisän kanssa 1960- ja 1970-lukujen taitteen Los Angelesissa. Se on myös tarina lapsen selviytymisestä kaupungissa, joka oli juuri jättämässä viattomuuden lopullisesti taakseen.

Huorien, muusikoiden ja narkomaanien kansoittamat klubit olivat tyly kasvuympäristö pikkutytölle, mutta addiktioidensa rajoissa Joe Albany ja hänen epämääräinen ystäväpiirinsä osoittivat myös syvää huolenpitoa pikku Amy Jota kohtaan.

A. J. Albany kertoo Terry Femmestä, isäänsä ihastuneesta transvestiitistä, joka tunnettiin aiemmin Terence Tappaja -nimisenä nyrkkeilijänä. Hän kirjoittaa Alainista, pornoelokuvissa näytelleestä kääpiöstä, josta tuli hänen ensirakkautensa yhdeksänvuotiaana. Albany muistaa myös äitiään, Allen Gingsbergin viimeistä heterosuhdetta, ja Louis Armstrongia, lapsuutensa sankaria, joka kirjoitti hänelle antamaansa valokuvaan: “Pikku-Amy-Jolle, rakastan sinua ikuisesti – Pops.”

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510291139
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Musiikki2307

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.