Haluan elää - venäläisen koulutytön päiväkirja

Lugovskaja, Nina

Venäjän arkistoista vastikään löydetty nuoren tytön päiväkirja tarjoaa harvinaislaatuisen näkymän 1930-luvun moskovalaisen sivistyneistöperheen arkeen. 

Muistiinpanot alkavat, kun Ninan isä palaa Siperiasta kolmen vuoden tuomion kärsineenä. Perhe asuu edelleen tilavassa huoneistossaan, mutta raha on tiukalla ja jokainen oveen koputtaja voi olla salaisesta poliisista. 

Isän vankeus on ollut tytölle traumaattinen kokemus. Päiväkirja on suorapuheisen Ninan ainoa uskottu. Hän tekee teräviä havaintoja ympäristöstään, on tietoinen perhettä vaanivista vaaroista, vihaa Stalinin diktatuuria, mutta haaveilee samalla teini-ikäisten ikuiseen tapaan pojista ja omasta tulevaisuudestaan. 

Kun poliisi löysi kotietsinnässä päiväkirjan, Nina joutui viideksi vuodeksi vankileirille. Sen jälkeen hän sai vielä seitsemän vuoden karkotustuomion. Häntä pidettiin vastavallankumouksellisena, jonka epäiltiin suunnittelevan jopa Stalinin murhaa.  

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510293669
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.