Ariel

Nykänen, Harri

Uusi sankari Raidin tekijältä! Komisario Kafka tutkii uransa vaikeinta juttua juutalaisen uuden vuoden pelkoa herättävinä päivinä. 

Ariel Kafka on Helsingin rikospoliisin väkivaltatoimiston komisario ja toinen Suomen kahdesta juutalaistaustaisesta poliisista. Hän saa tutkittavakseen jutun, jossa Linnunlaulun ylikulkusillan luota löytyy kaksi ruumista. Molemmat vainajat ovat ulkomaalaisia, ilmeisesti arabeja. 

Tutkinta vie Arielin irakilaispakolaisen omistamaan autokorjaamoon. Sieltä löytyy kolme surmattua lisää. Mihin kaikki liittyy? Onko kyse rikollisliigojen välisestä sodasta vai terrorismista? 

Juttu kiinnostaa suojelupoliisia, mutta Ariel päättää pysyä pari askelta Supon edellä. Se ei ole helppoa, sillä Supo pelaa selvästi omaa peliään, omilla säännöillään. Yllättäen Ariel huomaa myös seuraavansa jälkiä, joista vie säie hänen omaan nuoruuteensa. 

Arielin tapahtumat sijoittuvat juutalaiseen uuteen vuoteen syksyllä. Sen kolmea ensimmäistä pyhää kutsutaan pelkoa herättäviksi päiviksi. Päivät ovat nimensä veroisia. Uusi vuosi, kuten Arielin uran vaikein juttukin, päättyy katumuspäivään, Jom Kippuriin, jonka lopuksi synagogapalvelija puhaltaa oinaansarvesta tehtyyn sofariin. Sen valittava nuotti tuo mieleen tuomiopäiväpasuunan.


Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510293836
Ilmestymisvuosi: 2014
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.