Holokaustilta pelastetut

Rautkallio, Hannu

Miksi vain Suomen juutalaiset pelastuivat?

Holokausti, Euroopan juutalaisten systemaattinen tuhoaminen, on ollut kaikkialla toisen maailmansodan historian puhutuimpia aiheita. Tämä kirja käsittelee yksityiskohtaisesti holokaustiin johtanutta kehitystä, joukkotuhon toteutusta ja ulkopuolisten maiden reaktioita siihen, mitä juutalaisten tuhoamisesta tiedettiin. Miksi Saksan kanssasotijoista vain Suomi säästyi holokaustilta?

Hannu Rautkallio selvittää nyt saksalais-suomalaisia suhteita ennen julkaisemattomilla toisen maailmansodan voittajavaltioiden arkistolähteillä. Asiakirjat tuovat uutta valaisua muihinkin Saksan ja Suomen sodanaikaisia suhteita koskeviin asioihin, kuten ns. Ribbentrop-sopimuksen taustoihin. Marsalkka Mannerheimin yhteyksistä maailmansodan kumpaankin suurvaltaleiriin avautuu yllättäviä seikkoja. Suomessa pelastettujen juutalaispakolaisten lukumäärä osoittautuu paljon aikaisemmin tiedettyä suuremmaksi.

Kirja on ensimmäinen uusimpaan tutkimukseen perustuva suomeksi julkaistu kokonaisesitys holokaustista. Se on samalla kansainvälisestikin poikkeuksellinen kertomus pelastuneista, pelastajista ja kansakunnan omastatunnosta.

Valtiotieteen tohtori Hannu Rautkallio toimii poliittisen historian dosenttina Tampereen yliopistossa. Hän on osallistunut 1990-luvun alusta lähtien Suomen Akatemian, Venäjän arkistohallinnon ja Washingtonissa sijaitsevan Woodrow Wilson Centerin yhteisiin tutkimushankkeisiin, joiden puitteissa hän on julkaissut lukuisia monografioita, yhteisjulkaisuja ja asiakirjakokoelmia Neuvostoliiton ja Suomen suhteita käsittelevistä kysymyksistä.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510296028
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 92
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Holokausti

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.