Marokkolainen makeinen

Angel, Anja

Värikäs etsiväkaksikko saa ratkottavakseen visaisen jutun

Tykinkuulan muotoinen, nahkiaisia rakastava, ärhäkkä Laitinen on erikoistunut uskottomaksi epäiltyjen aviopuolisoiden seuraamiseen. Jalkatyö alkaa kuitenkin tympäistä liikuntaan nihkeästi suhtautuvaa naista siinä määrin, että hän päättää palkata itselleen apulaisen. Sopiva ja kehityskelpoinen nuori mies löytyy ravintolan baaritiskin takaa Margaritoja sekoittamasta.

Laitisen ja Marcon yhteistyö ei suju ongelmitta. Särmiä hiotaan puolin ja toisin, mutta jatkuvan nahistelun lomassa parivaljakko onnistuu myös paneutumaan asiakkaittensa ongelmiin hyvällä menestyksellä. Kunnes eräänä päivänä ovesta astuu sisään Aurora Järvinen, ja tavanomainen kyttäyskeikka karkaa käsistä.

Miksi Aurora Järvinen ei halua lopettaa tutkimuksia, vaikka hänen marokkolainen aviomiehensä on todistettavasti uskollinen? Miten hyvätapaiselta vaikuttavan ja syntisen komean Ahmedin islamilaisuus liittyy kuvioon? Ja ennen kaikkea: miksi Munkkivuoren rannasta löytyy tuttu ruumis?

Ennen kuin juttu selviää, joutuvat Marco ja Laitinen törmäyskurssille niin itsensä, toistensa kuin asiakkaittensakin kanssa.

Laitinen ja Marco ovat piristävän erilainen etsiväduo. Ja toisistaan yhtä kaukana kuin yö ja päivä.

Laiska, kärttyisä, ylensyöntiä harrastava, mutta sivistynyt Laitinen asuu jugendlinnassa Eirassa. Hän on parin aivot, joka pitää firmansa, asiakkaansa ja apurinsa tiukasti otteessaan. Laitinen on aiemmin esiintynyt Anja Angelin romaanissa Kuoleman sokea piste (2002).

Nuori Marco sen sijaan siivoaa, sisustaa ja hoitaa kukkia lähes vimmaisesti. Kipakka Laitinenkin joutuu välillä myöntymään uusiin verhoihin ja ruukkukasveihin. Toisaalta Laitista miellyttää Marcon tapa taikoa pöytään hänen nahkiaisipitoista ruokavaliotaan laajentavia herkkuja.

Meri-Rastilassa majaileva Marco osaa sukkuloida kameleontin sujuvuudella erilaisissa ympäristöissä, ja vaikka hänet on palkattu jalkatyön tekijäksi, hän oppii pian etsivänammatin vaatimat niksit ja oveluuden.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510296516
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikos

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.