Miehenkuva Kalle Päätalon perintö

Janatuinen, Jenni

Miehenkuva sukeltaa syvälle Kalle Päätalon ja hänen lukijoidensa maailmaan. Se kertoo kirjailijan raskaista elämänvaiheista ja pohtii, mikä saa ihmisen kirjoittamaan maailman suurimman omaelämäkertasarjan. Miksi ihminen muuttuu itselleen niin julmaksi, että tuntee tarvetta ripittäytyä koko maailmalle? Ja kuinka on mahdollista, että suuri yleisö jaksaa niin intohimoisesti kiinnostua näistä kirjoista vuosi toisensa jälkeen? 

Päätalon, nykyisen tunnustuskirjallisuuden edelläkävijan, voidaan sanoa tehneen Suomen kansalle eräänlaisen tee-se-itse psykoanalyysin. Hän kertoi kaikille yhteisistä traumoista, pula- ja sota-ajasta, aikana jolloin niihin liittyvät tunteet jouduttiin patoamaan jälleenrakennuksen tiimellyksessä. Päätalo sanallisti kokemukset kaikkien puolesta, teki yksityisestä yhteistä ja loi suomalaisen miehen kuvan pitkän ja perinpohjaisen kerrontansa avulla. 

Miehenkuva sisältää Päätaloarkiston luovuttamaa kuvamateriaalia, kriitikoiden arvosteluja, lehtijuttuja Päätalosta sekä otteita fanien kirjoittamista kirjeistä. Jenni Janatuinen valmistelee väitöskirjaa Kalle Päätalosta ja jälleenrakentajien psyykestä.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510305775
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 86.2

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 4
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.