Toista tietä

Axelsson, Majgull

”Komea ja suurenmoinen kertomus henkiinjäämisestä. Majgull Axelssonin uusi romaani on vaikuttava lukuelämys.” (Upsala Nya Tidning)

Puolialaston mies löydetään itäeurooppalaisen kaupungin kadulta. Hän on taittanut niskansa ja halvaantunut, ilmeisesti pudottuaan ikkunasta. Mies tunnistetaan: hän on ruotsalainen Sverker Sundin. Hänen vaimonsa MaryMarie kutsutaan paikalle Tukholmasta. Kun hän istuu miehensä vuoteen vierellä sairaalassa, todellisuus alkaa häilyä. Hän ei enää ole varma siitä kuka on ja miten hänen pitäisi suhtautua avioliittoonsa Sverkerin kanssa.

Seitsemän vuotta myöhemmin MaryMarie on jatkuvasti kahden vaiheilla. Kumpi hän on, Mary vai Marie? Surmasiko hän miehensä vai antoiko hän tämän elää? Joutuiko hän vankilaan vai tuliko hänestä ministeri? Hänen tarvitsee vain sulkea silmänsä, niin toinen mahdollisuus on yhtä tosi kuin toinenkin. Elämän käännekohdissa on vaihtoehtoja – jos hän olisi kulkenut toista tietä, kaikki olisi sujunut eri lailla.

Toista tietä on loistavan tarinankertojan voimannäyte: täydellinen, mukaansatempaava romaani, joka yllättää lukijan kerran toisensa jälkeen. Se on kertomus syyllisyydestä ja sovinnosta, rakkaudesta ja ystävyydestä, pettämisestä ja kostosta.

Teos oli Pohjoismaiden Neuvoston kirjallisuuspalkinnon ehdokkaana vuonna 2005.

Majgull Axelsson (s. 1947) kuuluu Ruotsin eturivin kirjailijoihin. Hänen kansainvälinen läpimurtoteoksensa oli Huhtikuun noita (suom. v. 2000), joka sai mm. Ruotsin tärkeimmän kirjallisuuspalkinnon, August-palkinnon. Se on ilmestynyt myös Loisto-pokkarisarjassa. Niin ikään romaanit Kuiskausten talo (suom. 2001) ja Toista tietä on käännetty lukuisille kielille.

Aikaisemmin Axelsson on julkaissut reportaasikirjoja sekä romaanin Långt borta från Nifelheim.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510306901
Ilmestymisvuosi: 2005

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.