Ariel ja Hämähäkkinainen

Nykänen, Harri

Mutkikas kaksoissurma nostaa päivänvaloon niin rosvojen kuin poliisien salaisuudet.Helsingin väkivaltatoimiston komisario Ariel Kafka on päivystysvuorossa, kun poliisille tulee nimetön soitto kahdesta vainajasta Kumpulassa. Hän lähtee paikalle alaistensa Arja Stenmanin ja Mika Simolinin kanssa. Vanhasta omakotitalosta löytyy sekä miehen että naisen ruumis. Yllätyksekseen Kafka tunnistaa toisen vainajista Maija Erkkiläksi, joka rikollispiireissä tunnettiin nimellä Hämähäkkinainen. Toinen vainaja tuottaa vielä suuremman yllätyksen. Hän on Helsingin rikospoliisin entinen apulaispoliisipäällikkö Aimo Ikonen. Molemmat on surmattu puukottamalla.

Aluksi näyttää siltä, että kyse on tavanomaisesta juoppojen välienselvittelystä, johon Ikonen on huono-onnisesti sekaantunut. Mitä syvemmälle Ariel Kafka alaistensa kanssa jutussa kaivautuu, sitä mutkikkaammalta se alkaa kuitenkin tuntua. Selviää, että Ikosen vanhempi tytär on kuollut vain kuukautta aikaisemmin huumeiden yliannostukseen. Myös kaksoissurmalle löytyy uusia motiiveja, kun paljastuu, ettei Ikonen olekaan aivan sellainen poliisi, joksi häntä on luultu.

Juttua tutkiessaan Ariel tapaa Maija Erkkilääkin kohtalokkaamman naisen, apulaispoliisipäällikkö Ikosen taiteilijatyttären Saaran, joka jättää häneen lähtemättömän jäljen.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510307830
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.