Muukalainen Muumilaaksossa, eli, Asutko vieläkin Taalintehtaalla

Ruusuvuori, Juha

 

 3.10  ·   Rating details ·  10 ratings  ·  1 review
Ovatko kaikki suomenruotsalaiset rikkaita vollaavia lellukoita? Ovatko kaikki ugri-suomalaiset kyräileviä väkivaltaisia surkimuksia? Miksi ruotsin kieli on katoamassa Suomesta? Onko Suomen maaseutu elinkelpoista aluetta? 

Näihin kysymyksiin ottaa kirjassaan kantaa Juha Ruusuvuori, joka on toistakymmentä vuotta asunut Taalintehtaalla, ruotsinkielisessä kylässä Saaristomeren rannalla. 

Ruusuvuori pohtii hauskalla tavalla suomenruotsalaisuuden tulevaisuutta ja suomenkielisten suhdetta siihen. Muukalainen muumilaaksossa kertoo myös kirjailijan omakohtaisesta sopeutumisesta suomenruotsalaisuuteen ja kaksikielisyyteen. 

Hän kysyykin: Olisiko meillä suomenkielisillä jotakin opittavaa suomenruotsalaisuudesta, sillä heidän elämänlaatunsa näyttää olevan parempi – jopa lääketieteellisen tutkimuksen valossa. Mitä me menetämme, kun unohdamme ruotsin kielen ja opiskelemme pelkkää insinöörienglantia Brysselin murteella?

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510307878
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.