Napoleon
Ei saatavilla

Napoleon

Lindqvist, Herman

Napoleon on vauhdikas ja asiantunteva elämäkerta korsikalaisesta, josta tuli Ranskan keisari ja Euroopan mahtimies. Rooman vallan jälkeen kukaan ei ollut hallinnut niin laajaa aluetta eikä johtanut niin valtavaa armeijaa. Napoleon haaveili yhtenäisestä Euroopasta, jossa olisi sama valuutta, sama laki ja sama pääkaupunki: Pariisi. Tämä unelma maksoi miljoonien ihmisten hengen. Hänen sotansa, uudistuksensa ja päätöksensä ovat vaikuttaneet Euroopan, Etelä-Amerikan ja Yhdysvaltojen kansoihin meidän päiviimme asti.

Elämäntarina alkaa Korsikasta ja päättyy Saint Helenan saarelle. Napoleon oli köyhä korsikalainen isänmaanystävä ja intohimoinen naistenmies, jonka harrastuksena oli kirjeiden kirjoittaminen. Hän aikoi alun perin kirjailijaksi tai tiedemieheksi, mutta näki Ranskan vallankumouksen pyörteissä tilaisuutensa tulleen ja nousi aikansa merkittävimmäksi henkilöksi.

Miten tämä kaikki oli mahdollista? Mikä sai Napoleonin painamaan päähänsä keisarin kruunun? Oliko se suuruudenhulluutta vai hyvin ansaittu palkinto sankariteoista? Näitä kysymyksiä kirja valottaa monipuolisesti.

Kirjailija ja toimittaja Herman Lindqvist tunnetaan Suomessa sekä televisio-ohjelmistaan että kirjastaan Ruotsin historia. Jääkaudesta tulevaisuuteen (WSOY 2003). Hänellä on loistava kyky elävöittää historian tärkeitä tapahtumia ja merkkihenkilöitä. Napoleonin uskomattomat vaiheet ovat saaneet Lindqvististä valloittavan tulkin. Hänen sujuva kerrontansa tempaa lukijan vastustamattomasti mukaansa mahtimiehen elämään.

Suomentaja: Kinnunen, Matti

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510308103
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 991 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.