Taulukeikka

Cottrell Boyce, Frank

Rikollisuus on taiteenlaji.

Alun perin Dylan Hughes oli kiinnostunut vain teinimutanttikilpikonnista ja autoista. Kun salaperäiset valkoiset pakettiautot alkavat ajaa viereisen vuoren rinnettä ylös ja alas, vilkastuu Hughesin perheen huoltoaseman ja uinuvan Manodin pikkukaupungin arki. Vuoren sisällä olevaan vanhaan kaivokseen säilötään mittaamattoman arvokkaita taideaarteita. Salaisen taidegallerian myötä alkaa myös Dylania kiinnostaa, mistä kilpikonnat Donatello, Rafael, Leonardo ja Michelangelo ovat saaneet nimensä – ja pian häntä pidetään Manodin taide-eksperttinä.

Sitten katoaa perheen auto ja heti perään isä. Huoltoasema on vaikeuksissa, ja Dylan sisarineen ryhtyy pohtimaan, miten perheen pulmat voitaisiin ratkoa. Löytyisikö ratkaisu kaivoksen sisältä?

Frank Cottrell Boycen esikoisromaani Miljoonat (2004) oli menestys niin kirjana kuin valkokankaalla. Cottrell Boyce voitti Miljoonilla arvostetun Carnegie Medal -palkinnon, ja myös Taulukeikka on nimetty Carnegie-ehdokkaaksi.

Idea Taulukeikan tarinaan syntyi sanomalehtileikkeestä. Siinä kerrottiin, että toisen maailmansodan aikana Lontoon National Gallerysta todella evakuoitiin kokoelma arvokkaita taideteoksia hylättyyn kaivokseen Walesiin. Kirjailijan mielikuvitus kehitti oitis tarinan aarrevuoresta ja sen aiheuttamista kiusauksista.

Frank Cottrell Boyce on myös Britannian maineikkaimpia elokuvakäsikirjoittajia. Hänen käsialaansa ovat elokuvat Tervetuloa Sarajevoon24 Hour Party People ja Hilary ja Jackie – Rakkaudesta musiikkiin. Cottrell Boyce elää vaimonsa ja seitsemän lapsensa kanssa Liverpoolissa.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510317204
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: N84.5

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.