Puhdistus

Oksanen, Sofi

Sofi Oksasen esikoisnäytelmä käsittelee Viron kipeää lähihistoriaa häväistyjen ja hyväksikäytettyjen naisten näkökulmasta.

Aliide Truu asuu yksin taloaan maaseudulla. Viro on itsenäistynyt edellisenä vuonna ja maareformi on alkanut. Vanhan naisen arjen keskeyttää pihalle pyörtynyt parikymppinen Zara. Tultuaan tajuihinsa Zara kertoo pakenevansa väkivaltaista miestään ja pyytää turvapaikkaa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Aliide ryhtyy piilottelemaan ihmistä. Kahden naisen kohtaamisen katkovat takaumat, jotka tuovat esiin Zaran raa’an menneisyyden sekä tapahtumat, jotka Aliide haluaisi unohtaa.

Puhdistus avaa aiemmin vaiettua naapurihistoriaa, mutta heijastaa myös nyky-yhteiskunnan ongelmia. Yksilöllinen ja yhteiskunnallinen menneisyyden selvittäminen, kosto ja rakkaus nivoutuvat siinä tiiviisti yhteen. Kantaesityksen ensi-ilta Suomen Kansallisteatterissa 7.2.2007.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510319895
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 832

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.