Kauneudesta

Smith, Zadie

Monikulttuurisesti rönsyilevä, säkenöivän huumorin ryydittämä aikalaisromaani etnisiltä taustoiltaan eroavien perheiden vaiheista ja valinnoista.

"Aika on sitä miten käyttää rakkautensa."

Jo viisitoista vuotta Howard Belsey ja hänen arkkivihollisensa Monty Kipps ovat nokitelleet toisiaan samoissa akateemisissa ympyröissä. Jerome, Belseyn ateistiperheen musta lammas, säikäyttää isänsä suunnittelemalla häitä uskonnollisten Kippsien tyttären kanssa, mutta kaikkien onneksi seurustelu paljastuu vain "romanttiseksi sekoiluksi". Yhdeksän kuukautta myöhemmin perheiden polut risteävät jälleen, kun sir Monty kutsutaan luennoitsijaksi Howardin yliopistoon ja Kippsit muuttavat Lontoosta Atlantin taakse Wellingtoniin.

Suorapuheiset äidit Kiki Belsey ja Carlene Kipps intoutuvat tuota pikaa aviollisten kulissiensa takaisiin paljastuksiin. Belseyn nuorin vesa Levi harhautuu kapitalismin kultaisilta poluilta ja tomera tytär Zora päättää tehdä vaikutuksen katujen kasvattamaan räppärirunoilijaan. Myös muita epätodennäköisiä suhteita solmitaan, kun Belseyt ja Kippsit ottavat osaa toistensa iloihin ja suruihin.

Kauneudesta on säkenöivän älykäs aikalaisromaani etnisiltä taustoiltaan eroavien perheiden vaiheista ja valinnoista; humoristinen ja polveileva kertomus itsepetoksesta ja anteeksiannosta.

Kauneudesta, Zadie Smithin kolmas romaani, sijoittui viime vuonna The New York Timesin kymmenen parhaimman teoksen listalle. Kesäkuussa 2006 romaani voitti kaunokirjallisuuden Orange-palkinnon.

"Tässä kirjassa yhdistyvät erinomaisesti kehitellyt henkilöhahmot taitavaan ja näennäisen vaivattomaan juonenkuljetukseen." - Martha Kearney, tuomariston puheenjohtaja

"Kauneudesta on kukaties nautittavin tänä vuonna julkaistu kaunokirjallinen teos ja ylittää kevyesti jopa Smithin kahden edellisen romaanin ansiot." - Alex Clark, The Telegraph

"Teos vakiinnuttaa Smithin aseman merkittävänä romaanikirjailijana, jonka voimavarana on erityisesti perheenjäsenten välisten sydämen tuntojen ja järjen liikahdusten ymmärtäminen." - Stephanie Merritt, The Observer

"Tätä satiirista, viisasta ja seksikästä teosta voi kriittisestikin arvioiden vain ylistää, ihastella tai kuvata sanalla ’vaude’". - Michael Dirda, The Washington Post

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510320068
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 845 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.