Tutti frutti - Little Richardin ihmeellinen elämä

White, Charles

Richard Wayne Pennimanin, alias Little Richard, räjäytti pankin vuonna 1955 levyttämällä hillittömän ja vain vähän seksuaalisesta suorasukaisuudestaan siivotun laulun nimeltä "Tutti Frutti". Yhdysvallat putosi polvilleen, joko järkytyksestä tai ihailusta. Mustat olivat toki levyttäneet viidakkomusiikkia aikaisemminkin mutta eivät koskaan yhtä räjähtävän raivokkaasti kuin Richard. Ja ennen kaikkea, koskaan aikaisemmin musta rhythm’n’blues - joka sai nyt nimekseen rock’n’roll - ei ollut löytänyt tietään valkoisen yleisön listoille. 

Richardin vaikutus on valtava. Hänen musiikkinsa soi Beatlesin ja Rolling Stonesin kuljettamana rock-yhtyeissä edelleen, hänen häpeämätön asenteensa näkyy James Brownin siirtämänä rap-tähdissä Flavor Flavsta Ol’ Dirty Bastardiin. Tutti Fruttissa Little Richard kertoo omin sanoin minkälaista on olla Little Richard, suurin ja kaunein kaikista. Hän kertoo Jumalasta ja Paholaisesta, seksistä, synnistä ja maallisesta omaisuudesta, äidistään, aikalaisistaan ja seuraajistaan. Tutti Frutti on kirja, jota ilman yhdenkään rock’n’rollin langenneen on mahdoton elää.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510323779
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 78.993

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.