Vänrikki Stålin tarinat - ensimmäinen kokoelma

Runeberg, J. L.

Merkkitapaus – uusi klassikkosuomennos! Juhani Lindholmin erinomainen mitallinen käännös tekee oikeutta kansallisrunoilijan teokselle ja kunnioittaa perinteitä.

Seis! Nyt kuulkaa! Harjun päällä hurrataan.

Näkyy ratsastaja. Kuka kumma?

Mikä syynä huutomyrskyyn valtaisaan,

jonka nostaa miesten joukko tumma?

(runosta ”Döbeln Juuttaalla”)

Juhani Lindholmin uusi mitallinen suomennos Runebergin klassisesta teoksesta on kirjallinen merkkitapaus. Lindholm tavoittaa niin Runebergin traagiset ja ylevät sävyt kuin eloisuuden ja huumorinkin. Samalla korostuu Vänrikki Stålin tarinoiden merkitystä runoutena, kun painopiste on pitkään ollut teoksen historiallisella merkityksellä.

Vänrikki Stålin tarinat kuvaa Suomen sodan 1808–09 tapahtumia ja henkilöitä, sodan sankareiden ja antisankareiden piirteitä ja kohtaloita. Nyt suomennettu ensimmäinen kokoelma ilmestyi ensi kerran 1848 ja saavutti heti merkkiteoksen aseman.

Kirja-arvosteluja

”Vihdoinkin! Vänrikki Stålin tarinoita nykysuomeksi soljuvassa runomuodossa. Juhani Lindholmin uusi suomennos kuulostaa Runebergilta, säilyttää runomitan ja on niin tuore kuin voi toivoa. – – Juhani Lindholmin käännökselle toivon menestystä suomalaisten lukijoiden parissa. Rohkenen suositella sitä kouluihinkin. Uuden Vänrikit sopivat hyvin nuorison käsiin, jos niitä osataan nuorille oikein tarjoilla.”

Pirjo Lyytikäinen, Helsingin Sanomat

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510328057
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 8231
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2309Runot

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.