Berliinin muuri : 13. elokuuta 1961 - 9. marraskuuta 1989
Ei saatavilla

Berliinin muuri : 13. elokuuta 1961 - 9. marraskuuta 1989

Taylor, Frederick

Elokuussa 1961 pystytetystä Berliinin muurista tuli kylmän sodan mielettömyyden symboli. Sen kaatuminen marraskuussa 1989 toi takaisin yhteen kahdessa erilaisessa yhteiskunnassa eläneet kaupunkilaiset, jotka olivat toisen maailmansodan päättymisestä saakka olleet suurvaltapolitiikan pelinappuloita.

Brittiläinen historioitsija Frederick Taylor avaa teoksessaan muurin pystyttämiseen johtaneen kriisin taustat ja kertoo kahtia jaetun kaupungin todellisuudesta. Yhteydet muurin toisella puolella asuviin ystäviin ja sukulaisiin katkesivat ilman varoitusta. Idästä pyrittiin pakenemaan länteen keinolla millä hyvänsä, Stasin valvontakoneistoa ja rajavartijoiden luoteja peläten. Idän ja lännen elämää varjosti maailmanlaajuisen ydintuhon uhka, jonka konkreettisuutta voi tämän päivän näkökulmasta olla vaikea ymmärtää.

Berliinin muuri perustuu arkistolähteiden ohella monien berliiniläisten kertomuksiin. Samalla se on koskettava kuvaus tuhansista saksalaisista, jotka taistelivat tiensä muurin toiselle puolelle, ja heistä, jotka yrittäessään menettivät henkensä. Rautaesirippu pystytettiin keskelle ihmisten elämää, joka ei ole kaikkien kohdalla eheytynyt edes muurin murruttua.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510331286
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 941

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.