Vihreiksi poltetut puut

Kaipainen, Anu

Pikku Annun, Aunen eli Anun tarina on autofiktio. Tyttö ”syntyy runoilijaksi”, kuten isä lapsensa syntymähetkellä ylpeänä julistaa. Kirja alkaa varhaislapsuudesta Muolaan Perkjärvellä, huolettomasta kesästä 1939, joka äkisti taittuu talvisodaksi. 

Elämän mittainen evakkomatka alkaa härkävaunussa, jossa tapahtuu kummia: sanoja alkaa työntyä kuin käpyjä petäjään. Näin syntyy tytön ensimmäinen runo: ”Juna jyskyttää, koti kauas jää, talo taaton ja asuntomme. Sota vienyt on sen, kodin rakkauden. Tuli, liekit sen nielevät nyt…” Mutta härkävaunun ahdistuksessa syntyy myös suuri Musta, joka lävistää lapsen mielen. Sota joka jää sydämeen iäksi. 

Anu Kaipaisen romaani on monitasoinen ja tiivistunnelmainen. Kirjailija antaa kahden äänen puhua: lapsen ja kantaaottavan nykyaikuisen. Niiden lomassa katkelmat Kaipaisen aiemmista teoksista kertovat samaa tarinaa, täydentävät kokonaisuutta kuin sanaristikkoa, muistojen kudelmaa. 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510332009
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.