2000-luvun Decamerone

Luukkonen, Lippo

roottisia kuvia ja kertomuksia

Rohkea, estoton, herkkä, humoristinen, kaunis, intiimi, kiihkeä. Tätä on 2000-luvun Decamerone, jossa noin 30 naista kertoo seksuaalisuudesta ja erotiikasta. Kirjan kuvat ja kertomukset ovat ennen näkemättömiä, tätä kirjaa varten tehtyjä.

Outi Alanne kirjoittaa seksistä käpy selän alla, Tuuve Aro kahden naisen kohtaamisesta, näyttelijä Katja Joutsijoki teatterisuudelmasta, Katja Kettu seksiteollisuudesta, Kumman kaa -sketsisarjan käsikirjoittaja Minna Koskela sukupuolisesta muodonmuutoksesta, Maritta Lintunen arjen fantasioista ja Merja Virolainen pimpukoista ja villielimistä.

Sofi Oksasen novellissa eron tuska ja erotiikka kietoutuvat toisiinsa, Riikka Pulkkisen novellin naista ajaa syömisen, tanssin ja seksin nautinto. Anja Erämajan päiväkirjan nainen pyrkii kaikin keinoin tekemään elämästä seksikästä: "Seksuaalineuvoja kehottaa hankkimaan punaista, punaiset housut, punaiset seksuaalihaalarit, korjaamaan nahistuneen purjon pöydältä, noppapelit makuuhuoneesta. Käyttämään seksuaaliääntä, seksuaalisia hertsejä puheessa, ajattelemaan tuhmia ja sitten sanomaan ne ääneen."

Näyttelijä Outi Mäenpään runoissa on dramatiikkaa, puhuipa hän raskaaksi tulemisesta, sinkkuna olemisesta tai vaginasta: "Katso sinne. Se on märkä. / Nyt mahtuu. Liu’u sisään. / Anna mennä...." Entä sitten Riikka Ala-Harjan novelli: "Minä istun kylpyammeessa höyläämässä karvaa. Minulla on kynsilakkaa. Laitan piilolinssit mutta en meikkiä. Ei sotkeennu, vaikka hikoilen. Ei sotkeennu, vaikka Malm nuolee naamaani aina silloin, kun käy meillä. Se on usein, melkein joka ilta."

Kirjan kuvataiteilijat lähestyvät niin ikään aihetta vuoroin sensuellisti, vuoroin rohkeasti. Kati Kovácsin sarjakuvassa ilmastonmuutos Ruotsin-laivalla saa naisen ja apinamiehen hikoilemaan. Otetaan esille sininen samettikortsu. Tiina Pystysen grafiikka on kuin särmikästä Kama Sutraa.

2000-luvun Decamerone on novelleja, päiväkirjaa, lyhytproosaa, runoja, grafiikkaa ja sarjakuvaa. Se on rakkauden, intohimon ja eroottisen kaipuun runsaudensarvi - houkutteleva jatko tähänastiselle seksuaalisuutta kuvaavalle kotimaiselle kirjallisuudelle.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510332764
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 802

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Citycenter2
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.