Elämä kuin runo - yhtä tosi

Lehtinen, Torsti - Liedes, Päivi

Jarkko Laine ehti vajaassa 60 vuodessa elää värikkään ja kiihkeän elämän. Hänen kirjailijanuransa kesti 40 vuotta. Vuonna 1967 häneltä julkaistiin kaksikymppisenä kirjoitettu esikoinen runokokoelma Muovinen Buddha ja viimeisiksi ilmestyivät vuonna 2007 postuumeina Kolmas mustakantinen vihko ja runokokoelma Ensimmäinen pastis plataanien alla.

Laajan kirjallisen tuotantonsa ohessa Jarkko Laine teki pitkän työrupeaman Parnasson päätoimittajana ja Suomen Kirjalijaliiton puheenjohtajana. Jos hän olisi saanut elää ikään, jossa muistelmat kirjoitetaan, hänen muistelmistaan olisi tullut kiinnostava katsaus nyky-Suomen kulttuurihistoriaan.

Tässä kirjassa muistelevat Jarkko Lainetta ihmiset, jotka tunsivat hänet eri elämänvaiheissa. Kirjoittajiin kuuluu sukulaisia, ystäviä, kollegoja, kustannusalan väkeä ja työtovereita järjestömaailmasta. Muistot kattavat ajan lapsuudesta ja kouluvuosista kuolemaa tekevän miehen sairasvuoteelle. Kirja ei ole ihailijakerhon tuottama ihannoitu kuva Jarkko Laineesta.

Kirjan kirjoittajat on koonnut ensisijaisesti Päivi Liedes, joka toimi Kirjailijaliitossa kolmella vuosikymmenellä Jarkko Laineen työparina ja oli Jarkon läheinen ystävä hänen kuolemaansa saakka. Joitakin kirjoittajia on otettu mukaan kustantajan ehdotuksesta. Kirjan toimitustyöhön on osallistunut kirjailija Torsti Lehtinen, hänkin Jarkko Laineen pitkäaikainen työtoveri.

Kirjoituskokoelman nimi Elämä kuin runo - yhtä tosi on poimittu Jarkko Laineen postuumina ilmestyneestä kirjasta.

 

Kustantaja: Johnny Kniga
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510333907
Ilmestymisvuosi: 2007
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.