Paikkaa ja mieltä

Mörö, Mari

Kypsä ero on sellainen, etteivät lapset muuta kodistaan. Antaa aikuisten rampata asunnosta toiseen ja luukusta kolmanteen. Tämä on äidin ja ex-vaimon ehdoton vaatimus, hänellä kun on jo ammattinsa puolesta näkemystä ja paljon varoittavia esimerkkejä.

Ja hevonpaskat. Kolmen kodin loukussa ja kierrätysperheiden kiihtyvässä kippiliikkeessä kukaan ei asu oikeasti enää missään. Hoitolaitokseen joutuneen ukin omistamassa kodissa perikunta tekee tahattoman ihmiskokeen, tavattoman kypsän ja halvan eron. Mutta muuta kypsää ei tontilla ole kuin puutarhaa hoitamaan palkatun Hakkilan kärräämä kasa hevosenpaskaa.

Hakkila hakee saataviaan pitkin kesää. Kivipurosta, karppialtaasta ynnä muista pihan lavasteista ei kukaan maksa, ja 7- ja 9-vuotiailta on paha mitään periä, varsinkin kun ne lukkiutuvat pihan leikkimökkiin ja leikkivät kuollutta. Tämä porukka osaa totisesti olla pihalla ilman perhe- saati vihersuunnittelua. Hakkila joutuu laatimaan uudet säännöt ja ennen kuin kukaan huomaa mitään, niistä pidetään jo kiinni.

"Kuka tahansa voi haluta olla perhe ja käsi sydämellä sanon, että siitä vaan. Kaapuyhteisöt, Sateenkaariperheet, torsoperheet, versoperheet, kaiken maailman silmu-itu-lisukeviritykset: vilpittömästi niissä ihmiset haluavat onnistua. Homo sapiens voi haluta symbioosia oliviipuun, kultakalan tai moottoripyörän kanssa, seota peruskallioon tai pohjaveteen, jopa yhtäaikaisesti. Jokainen saa määritellä itse, mikä ja miten on perhe, että se tässä ajassa on suopeaa, helpottavaa ja vapauttavaa."

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510334577
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Citycenter0
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 4
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.