Jaakko Teppo - Haaska mies

Kaukonen, Martti

"Eipä ole häävin näkönen tuo meidän akka, mutta näkisittepä siskonsa! Sitä puunattiin 12 tuntia kauneussalongissa ja siltikään sitä ei kehannut tuoda ulos kuin takaovesta."

Jaakko Tepon keikkakierros Suomeen ja savolaisuuteen oli pitkä, perusteellinen ja menestyksekäs. Repaleinen reissumies ammensi voimansa suomalaisen stand up -komiikan alkujuurista, silloin kun kukaan ei edes vielä tiennyt asiasta mitään. Eemeli ja Esa Pakarinen olivat miehemme suurimmat alkuaikojen innoittajat ja esikuvat.

On mielenkiintoista huomata, että Jaakko Teppo rakensi laulujensa ja tarinoidensa viitekehykseksi ihan ikioman Pentinkulmansa, Pörsänmäen. Siellä ovat Pam-pam-Pamelasta tuttu Pörsäjärvi ja kaikki Tepon rakkaaksi käyneet tarinahenkilöt.

Jaakko Tepon äänitteitä on myyty yhteensä jo reilut 500 000 kappaletta. Ja kaupaksi ne käyvät edelleen. Uusimmat DVD:t ja kokoelma-CD:t ovat olleet myyntilistojen TOP 10:ssä myös vuonna 2007.

"Näyttää se tuo poekakin tulevan isäänsä. Hyvin tuntuu pysyvän pystyssä puuta vasten."

Tepon elävät henkilöhahmot ovat muistoja matkan varrelta: omasta kodista ja lapsuusvuosien siirtokarjalaisesta elinympäristöstä ja sen legendaarisista tarinaniskijöistä. Hahmoilla on oikea historiansa, mutta vain yksi niistä on todellinen henkilö. Hän on Toivo Ryynänen, Juakon ystävä jo lapsuusvuosista asti. Tosin kaikki, minkä Teppo on kertonut Topin tekemäksi, on kuulijan itsensä arvioitava todeksi tai tarinaksi. Vai mitä mieltä olette siitä, että "koko Pörsänmäki oli ylpeä siitä kun Ryynänen sai viimein uuven työpaikan. Oltuaan vuosikaudet Kuopion Huberilla hajulukkona, pääsi Topi Kiuruveden asemalle hyvästelijäksi." Kirja kertoo Jaakko Tepon tarinan. Ja tarinat!

Maxi Kaukonen on pitkän linjan YLE-toimittaja Kuopiosta, Jaakko Tepon ystävä reilun kolmenkymmenen vuoden ajalta ja hän on myös kitaralla säestänyt Teppoa. Kaukonen on aiemmin kirjoittanut 15 näytelmää, kolme kabareeta ja runsaat 200 laulua.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510338797
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 78

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Citycenter1
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.