Apina ja uusikuu

Hyvönen, Viivi

Lohduton, eristetty Kaupunki. 
Ihmisapina Hanuman ja trenssitakkinen kolmikko. 
Salaperäinen Eesau ja suloinen Luna. 

Eräänä päivänä yksityisetsivä Hanuman saa toimeksiannon, joka muuttaa kaiken. Tarinoiden ja totuuksien sotkeutuessa toisiinsa hän joutuu kamppailemaan omien tunteidensa: rakkauden, luottamuksen, yksinäisyyden ja rakoilevan identiteettinsä kanssa. Hyvösen scifi-uutuudessa sarjakuvamaiset elementit ja apokalyptiset tunnelmat vuoroin lisäävät vauhtia, vuoroin pysäyttävät katsomaan tarkemmin. Apinoiden kaupungissa maisemat vaihtuvat verisestä väkivallasta leikkisään huumoriin. 

Tieteiskirjallisuuden esiripun takaa aukeaa vinosti hymyilevä dekkari, joka puhkeaa väriloistoonsa moninaisen kerronnan ja loputtomien kirjallisten viitteiden voimasta. Kahtiajakautuneisuus, turvattomuus ja vieraantuneisuus maalaavat Kaupungista tuskallisen tunnistettavan kuvan. Tarina peilaa yhteiskuntaa ja yksilöä sen osana. Ironia, postmoderni pohdiskelu ja sarkastinen dialogi nielaisevat lukijan syvälle inhimillisyyden ja perimmäisten kysymysten monimutkaiseen valtakuntaan. 

LL Viivi Hyvönen (s. 1981) julkaisi esikoisteoksensa Etsijä vain 14-vuotiaana vuonna 1995. Hänen toinen fantasiaromaaninsa Mahlaa suonissaan ilmestyi 1999. 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510339336
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Citycenter0
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.