Appelsiininsiemen
Ei saatavilla

Appelsiininsiemen

Waltari, Mika

Appelsiininsiemen (1931) on rehevä ja havainnoiltaan tarkka kertomus nuorison itsepintaisesta vapaudenkaipuusta, ylpeydestä ja nöyrtymisestä. Se on säilynyt etenkin nuorten lukijoiden suosikkina näihin päiviin asti.
Syyskuun 19. päivänä 2008 tulee kuluneeksi 100 vuotta Mika Waltarin syntymästä. Merkkivuoden kunniaksi Waltarin Helsinki-aiheiset romaanit julkaistaan vanhoin valokuvin elävöitettyinä. Kuvitettuina laitoksina ilmestyvät Appelsiininsiemen, Isästä poikaan -trilogia sekä Surun ja ilon kaupunki.

Vuonna 1931 ilmestynyt rehevä ja havainnoiltaan tarkka kertomus nuorison itsepintaisesta vapaudenkaipuusta, ylpeydestä ja nöyrtymisestä

”Romaanini alkaa huhtikuisesta illasta vuonna 1930, – sen lopputapaukset keskittyvät huhtikuiseen iltaan vuonna 1931. Siihen sisältyy siis vuoden 1930 historiallinen, levoton kesä ja syyskausi.”

”Olen kirjassani pyrkinyt kuvaamaan uutta sukupolvea sellaisena, miksi sen suurimmalta osaltaan käsitän, – tyytymätöntä, kypsymätöntä, harhailevaa sukupolvea, joka on saanut liian paljon ja joka tahtoo aina enemmän, – jonka pyrkimykset kohdistuvat materiaalisiin arvoihin, joka kuvittelee löytävänsä onnen matalassa, hajanaisessa nautintoelämässä. Individuaalinen onnenpyrkimys sen nykyaikaisessa, pettävässä muodossa on teokseni pohjana. Sen kautta olen joutunut koskettelemaan nykyaikaisen perhe-elämän rikkonaisuutta ja nuorison eroottista probleemaa”, kertoi Mika Waltari Kirjojen Maailma -lehdessä 16.10.1931. (Waltari: Kirjailijan muistelmia)
Kirja-arvosteluja
Aikalaiskritiikkejä Appelsiininsiemenestä:

”Tekijän näkemys vanhempien ja lasten suhteeseen on syvästi inhimillinen. ... Äidin yksinäisyyden tunne pitkien iltojen kuluessa ja hänen levottomasti valvotut yönsä lasten ollessa ulkona heijastuvat romaanista yksinkertaisesti ja järkyttävästi.”

Hufvudstadsbladet
”Sillä niin lohduttoman tyhjiä, henkisesti onttoja, ihanteettomia, sielullisesti sairaita, alusta alkaen vinoon vääntyneitä ovat useimmat tämän romaanin henkilöt. Voisiko todellakin tässä kuvattu elämä olla mahdollista jonkun arvovaltaisen professorin perheessä?”

P. H., Kansan Työ

”Huomattava uutuus... Waltari tuntee tämän päivän nuorison ja on enemmän paikallaan, että hän tuo sen tällaisen romaanin muodossa eteemme vikoineen ja paljoine myönteisine puolineen.”

A., Rovaniemi

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510340134
Ilmestymisvuosi: 2008

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.