Kultainen muistikirja

Lessing, Doris

Naisen identiteettiä syvältä luotaava Kultainen muistikirja on täynnä rohkeita kysymyksenasetteluja ja edelleen ajankohtaista materiaalia. Nobel-akatemian perustelujen mukaan romaani on feministisen liikkeen pioneerityö ja kuuluu kouralliseen kirjoja, jotka ovat vaikuttaneet vuosisadan näkemyksiin miehen ja naisen yhteiselämästä.

Anna Wulf on kypsään ikään ehtinyt englantilainen kirjailija. Hänellä on takanaan lyhyeksi jäänyt onneton avioliitto, ja hän elää kahden tyttärensä kanssa aikoinaan kirjoittamansa menestysromaanin tuloilla. Annalla on ollut suhde naimisissa olevaan mieheen, mutta viiden vuoden jälkeen suhde on päättynyt. Annan naisellisuus on kokenut kolauksen, ja isku kohdistuu myös hänen työhönsä: hän ei enää voi eikä haluakaan tehdä kirjoja. Sen sijaan Anna alkaa kirjoittaa muistiinpanoja. Menneisyys ja nykyisyys kertautuvat ja lomittuvat muistikirjoissa, kohtaamme monta erilaista Annaa. Annan aviovaimona, ystävänä, rakastajana, äitinä. Kommunismiin uskovan, intellektuellin Annan. Annan kirjailijana. Hajoamaisillaan olevan ihmisen, joka kokee hyvien ja pahojen voimien kamppailun niin itsessään kuin ympärillään.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510340950
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.