Temppuja ja tiedettä heurekasta

Havaste, Paula; Rönns, Christel

Teeveestä tuttuja juttuja, kuvitus Christel Rönns, valokuvat Kari Havaste 

Pyörremyrsky pullossa. 
Hyppivät riisimurot. 
Ilmapallon keihästys. 
Kelluva sateenkaari. 
Alaston kananmuna. 

Nämä viisi ällistyttävää temppua kuuluvat kirjan vauhdikkaisiin tiedekokeisiin. Huikeiden temppujen taustalla on oikeaa tiedettä, sillä kaikki koetapahtumat saavat kirjassa helppotajuisen ja pitävän selityksen. Lyhyet tietoiskut antavat perustietoa temppuihin liittyvästä sähködynamiikasta, klassisesta mekaniikasta, topologiasta, astronomiasta, mikrobiologiasta ja monesta muusta kiehtovasta tieteenalasta. 

On päivänselvää, että Heurekan ohjelmapäällikkö Paula Havaste on tehnyt todellisen suurteoksen lapsille ja nuorille. Hauskojen tiedekokeiden taitajat saavat nauttia kaveripiirin ihailusta ja olla temppuineen juhlien keskipisteinä. Erikoisia välineitä ei tarvita, sillä kirjan 17 erilaista temppua onnistuvat kotioloissa. Ja mikä parasta, tämän kirjan avulla temppujen tekijä osaa myös kertoa, mitä kaikkea on ihmeen takana. Tiede on hauskaa! 

Temppujen pariin ovat opastamassa kouluikäiset Mikko ja Ella, jotka kiertelevät Heurekassa. Runsaat valokuvat ja hauskat piirrokset ohjaavat kokeilemaan erilaisia testattuja loistotemppuja. Lukija saa kirjasta lyhyen selostuksen jokaisesta tempusta, tarvikelistan ja selvityksen siitä, mitä tempun aikana tapahtuu. Varoitukset ja suojaohjeet kuuluvat myös asiaan. Sekin selviää, miten parhaiten liitävä paperilennokki syntyy tai miten ammattilaistason saippuakuplia tehdään. Entä miten onnistuu määkivä muki? 

Aivan ansaitusti tämä kirja saakin yllyttää: "Kokeile tätä kotona!" 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510343463
Ilmestymisvuosi: 2008

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini1
Rosebud Maria1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.