Taide ja tolkku

Kyrö, Tuomas

Taide ja tolkku esittelee pitkän proosan tekijänä tunnetun Tuomas Kyrön lyhyemmän minän. Kolumneja, sarjakuvia ja novelleja sisältävä kokoelma on tyylipuhdas vessalukemisto, joka pysäyttää lukijan niin odotushuoneessa kuin Parkanon rautatieasemalla. Eikä tyylipuhdas tarkoita tässä sisäsiistiä. 

Kolumnien aiheet liikkuvat puolalaisesta sähkörummusta Paavo Väyryseen, kotitöiden jakamisesta kirjallisuuskritiikkiin, syntymästä kuolemaan. Sarjakuvahahmo Läskipää puolestaan lounastaa Vladimir Putinin kanssa ja tapaa Finlandia-diktaattori Paavo Lipposen. Alunperin Hämeen Sanomissa julkaistuissa pilakuvissa Kyrö ihmettelee ja irvailee lisää ajankohtaisille ihmisille ja ilmiöille. 

Monologinovelleissa pääsevät ääneen ihmiset huippu-urheilun sektorin ulkopuolelta. On painikilpailuja hanurilla säestävä tyttö, on Kekkoselle sukset tehnyt mies, on maailman vahvin mies -kilpailun voittava kulttuuriperheen vesa. 

Tuomas Kyrö havainnoi, osallistuu, moittii, kiittää ja näkee. Humoristisesti, ironisoiden, eikä vähiten itseään. Täysin vakavissaan, täysin leikillään. 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510345320
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Citycenter1
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.