Venetsia - ruokaa ja unelmia
Ei saatavilla

Venetsia - ruokaa ja unelmia

Kiros, Tessa

Venetsia on yksi maailman ainutlaatuisimmista paikoista. Venetsia - ruokaa ja unelmia on aivan yhtä ainutlaatuinen ruokakirja. Se viettelee lukijansa ja tempaa irti arjesta kujille, piazzoille, kanaaleille ja keskelle karnevaaleja. Yhtä vastaansanomattomasti se johdattaa läpi venetsialaisen aterian ja on ohjeidensa määrässä italialaisen ylenpalttinen.

Venetsialaiset osaavat aperitiivit, joten illan alkajaisiksi juodaan lasi Rossinia tai kuuluisa Bellini. Paikallisilla on ennen ruokailua myös tapana nauttia cicchetteja, joihin jotkut baarit ovat erikoistuneet. Tessa Kiroksen ohjeiden avulla kotikokki voi täyttää tarjoilulautaset kalapyöryköillä, mozzarellatoasteilla ja paistetuilla sardiineilla. Varsinainen ateria käynnistyy simpukoilla, katkaravuilla, carpaccioilla ja muilla antipastoilla, joiden jälkeen siirrytään keittoihin, meren antimilla kruunattuun pastaan ja risottoihin. Alkuruokien jälkeen tarjolle tulevat secondi eli pääruoat. Teoksen valikoima kattaa herkullisen määrän kalaruokia, esimerkiksi merikrottia ja ankeriasta, sekä makkaroita, osso bucoa ja ankkaa. Italialaisten ravintoloiden tapaan lisukkeet on kirjassa koottu omaksi kokonaisuudekseen ja sinne sijoittuvat muun muassa artisokanpohjat ja sikurisalaatti sitruunaliemessä. Grande finalena esiin lipuvat jälkiruoat, ei vain tuttu gelato, zabaione ja tiramisu vaan myös muru- ja
amarettokeksikakku.

Esineenäkin täydellisen kaunis, kultasilattu Venetsia hyväilee silmiä, saa suun kostumaan, nenän tuntemaan täyteläiset aromit ja korvat kuulemaan sensuellin italian kielen. Häpeilemättömänä hyvän elämän ja ruoan ylistyksenä ylellinen teos houkuttelee nauttimaan tässä ja nyt. La dolce vita!

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510353912
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 68.2

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.