Funtsataan snadisti

Funtsataan snadisti

Mäkelä, Juhani

Stadin slangi taipuu suuriin ajatuksiin, siteerattuihin ja omiin. "Steppailin paikalle, tsiigasin, finstasin", totesi Gaius Julius Caesar. Moni muukin on sanonut sellaista, mitä on muisteltu halki vuosisatojen, kuten Arkhimedes: "Hei, mä hiffasin, hei, mä hiffasin!"

Keisari Vespasianus puolestaan lausui unohtumattomasti: "Fyrkka ei döfaa." Ja Aleksis Kivi: "Ihminen on skönari ku skiglaa myräkäs skönellä." Vanha suomalainen sananlasku puolestaan toteaa, että "jos brenkku, terva ja bastu ei jeesaa, sit klesa delaa".

Juhani Mäkelä on stadintanut klassisia aforismeja ja siivekkäitä sanontoja. Kokoelman toisen puolen muodostavat hänen omat mietelmänsä. Hän toteaa esimerkiksi: "Suomi on snygi lande. Eikä huisin kaukana Stadista." - "Kovan kundin stoori: Kuka eka simmaamas? Kuka eka dokaamas? Kuka eka bylsimäs? Kuka eka flaidaamas? Kuka eka delaamas?" Perinteisellä Stadin kielellä kirjoitettuun kirjaan sisältyy slangi-suomi-sanasto.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510355886
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 10.8

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.