Ranskalainen ystävä

Melender, Tommi

Joel Raento on suomalainen näytelmäkirjailija, julkkisälykkö ja "ammattihumanisti", joka saa elantonsa porvarin härnäämisestä.

Marcel Daigneault on henkilökohtaisen tragedian leimaama entinen historian lehtori ja nykyinen kuljetusyrittäjä, joka joutuu ajamaan pimeitä keikkoja rikollisliigan julmalle johtajalle.

Miehet tapaavat ja ystävystyvät pienessä ranskalaiskaupungissa, jonne Joel on identiteettikriisin jälkeen vetäytynyt omistautuakseen Gustave Flaubertin teosten lukemiselle.

Joelia ja Marcelia yhdistävät tyylin ja arvokkuuden kaipuu sekä ikävä 1800-luvulle. Nykyaika on terrorismia, taloutta ja ihmiskauppaa; CNN:n uutisvirtaa kulttuurien yhteentörmäyksestä.

Tapahtumista syntyy ahdingon, koston ja vapautumisen kehä, jossa Joel ja Marcel oppivat jotain tärkeää itsestään, toisistaan, ystävyydestä ja ihmisen kyvystä tehdä hyvää armottomissakin olosuhteissa.

Tommi Melender on monen tunnetun prosaistin tavoin aloittanut WSOY:llä runoilijana. Ranskalainen ystävä on hänen toinen romaaninsa ja kunnianosoitus eurooppalaiselle laatukirjallisuudelle.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510356098
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Citycenter1
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria2
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.