Täsmällinen selitys ei mistään

Ahti, Risto

Jumalat voivat laulaa itselleen ylistystä vain ihmisen suulla
- siksi heidän on mentävä ihmisen sisälle.

Heimosta kasvaa kansa, kansasta kansakunta. Vallan kasvaessa syntyy valtakunta, jossa ihmisistä tulee joko vallattomia tai valtavia. Ja aina on olemassa ihmisiä, jotka kurottavat kasan päälle, päätä muita pidemmiksi.

Täsmällinen selvitys ei mistään on pitkän uran tehneen Risto Ahdin (s. 1943) uusin kirja. Proosarunoteoksessaan Ahti analysoi valtaa ja vallan ilmenemismuotoja sekä vallan suhdetta kansaan, mutta samalla hän sukeltaa syvälle siihen, mitä on olla ihminen; taiteeseen, historiaan, elämän ikävään. Ahdin rehellinen tyyli on aforistinen, piikikäs mutta myös ymmärtävä, itseironinen ja palkitseva. Ahdin sanoin: Parhaat tarinat eivät ehkä ole totta, mutta ne kannattaa kertoa.

Ahti on kirjoittanut 1960-luvun lopun jälkeen yli 20 runoteosta, toiminut ahkerana kääntäjänä, kriitikkona, esseistinä ja muun muassa kirjoittamisen opettajana. Ahdin teoksia on käännetty 21 kielelle. Hän on ollut taiteilijaprofessori vuodesta 2004 lähtien.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510356654
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 822
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2309Runot

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.