Veera tiellä

Valmu, Leena

ymmenvuotiaan Veeran äiti menehtyy syöpään. Kun äiti vuosi sitten kertoi sairastuneensa, hän vannotti tyttöä pysymään reippaana. Isäänsä Veera ei ole nähnyt; tämä jäi Lappiin äidin muuttaessa etelään eikä koskaan saanut tietää tyttärestään. 

Veera joutuu sukulaistensa hoteisiin, mutta kauan hän ei huoltajuutta pakoilevien aikuisten helmoissa pyöri: taskussa vain muutama kolikko Veera lähtee etsimään isäänsä. Matka Espoosta Toijalaan ja Oulun kautta käslompoloon on pitkä, eivätkä Veeraa etsivät viranomaiset tee taivalta suoraviivaisemmaksi. Nälkä kurnii ja rahat tahtovat loppua, mutta neuvokkuutta Veeralta ei puutu. Avoimin mielin matkaava lapsi saa myös yllättäviä ystäviä, joista yksi on seuraksi lyöttäytyvä pehmeäturkkinen koira.

Veeran ihmisiin uskova asenne toimii rohkaisevana esimerkkinä kaikenikäisille lukijoille. Tarina tarjoaa lämmintä huumoria surullisista lähtökohdistaan huolimatta. Leena Valmu esittäytyy esikoisromaanissaan taitavana jännityksen luojana ja suomalaisen maiseman kuvaajana. Siviilielämässä Valmu on luonut ansiokasta uraa tutkijana biotieteen alalla.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510358863
Ilmestymisvuosi: 2010

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.