Angelus
Ei saatavilla

Angelus

Yrjänä, A.W.

Angelus on A. W. Yrjänän viides runokokoelma, jota kirjoittaja itse on luonnehtinut seuraavin sanoin:

"Latinankielinen otsikko on minulle seremoniamestarin sauvan kolminkertainen jyske lattiaan: Nyt alkaa esitys. Kirja on temenos, rajattu, pyhä alue, jossa spektaakkeli tapahtuu: siellä rukoillaan, loitsutaan, taiotaan. Järjen tuolla puolen, unessa, painajaisessa. Painajaisessa, jossa runon enkelittulevat kuin rosvojoukko iltasoiton aikaan, yhteisen kontrollin rauettua. Painajaisessa, joksi maailma on jatkuvasti vääntymässä.

Angelus on aikalaispuheenvuoro. Angelus on sarja hallusinaatioita, väkivaltaa, kaipausta. Angelus on enkelimuusa, joka tuo miekan. Hänen suojeluksestaan pitää maksaa suojelurahaa. Siinä kyydissä kirjoittaja on kirjuri, horrossaarnaaja, näkyjen pitelijä. Ja runot tulevat, välistä näädänkarvalla kutitellen, välistä miekanlappeella läimien. Aina hymy kaamealla naamallaan."

Kalevan Pirjo Suvilehto kirjoitti Yrjänän edellisestä runokokoelmasta Mechanemasta (2006): "Yrjänä on terävä tarkkailija ja runollinen leikittelijä (...) Hän nostaa esille toivon ajatuksen, ja jälleen antiteesinä elämän realiteetit. Taito nousta ja levitoida. Taito kirjata arkea auki."

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510366240
Ilmestymisvuosi: 2010
Kirjastoluokka: 822
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2309Runot

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.