Demari ajaa Bemarilla

Jouhki, Hannu

Viimeiset kolme vuotta SDP on ollut oppositiossa, vaikka maailma on finanssikriisissä, teollisuus siirtää tuotantoa ulkomaille ja kymmenettuhannet jääneet työttömiksi. Jos vanhat merkit pitäisivät paikkansa, sosiaalidemokraatit voittaisivat seuraavat vaalit helposti. Mutta vanhoihin merkkeihin ei voi enää luottaa. Demareiden kannatus ei nouse, sillä maailma on muuttunut, mutta SDP ei. Demarit roikkuvat menneessä maailmassa, joka elää enää työväenlauluissa, julkilausumissa ja vappupuheissa.

Onko sosiaalidemokratia menettänyt pysyvästi otteensa kansalaisiin? Mitä demarit tarjoavat äänestäjille globalisaation, maahanmuuton ja lisääntyvän epävarmuuden aikakaudella? Onko SDP mahdollisimman monen suomalaisen asialla vai ainoastaan niiden, joilla menee huonosti?

Jos SDP haluaa nousta, sen on muututtava nykyajan työväenliikkeeksi ja palveltava omalla ansiotyöllään elävää keskiluokkaa. Työtä tekevä ja koulutettu keskiluokka, toimihenkilöt ja asiantuntijat ovat työväenliikkeen unohdettu kansa!

Demari ajaa Bemarilla - punakoneen viritysopas avaa uuden näkökulman vasemmiston uudistumiseen. Se katsoo yhteiskuntaa ansiotyöllään itsensä elättävän keskiluokan silmin. Jos SDP haluaa voittaa takaisin johtavan puolueen aseman, se ei saa leimautua pelkäksi edunsaajien puolueeksi. Sosiaalidemokraattien on tarjottava poliittinen koti tämän päivän työväelle, koulutetulle keskiluokalle.

Kirjoittaja Hannu Jouhki (s. 1973) on helsinkiläinen perheenisä, ekonomi ja SDP:n jäsen. Hän työskentelee kansainvälisen suuryrityksen yhteiskuntasuhdejohtajana Suomessa. Demari ajaa Bemarilla - punakoneen viritysopas on hänen toinen kirjansa.

Kustantaja: WSOY-Pokkari
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789510376867
Ilmestymisvuosi: 2010
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Tietopokkarit

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 5
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.