Kalpeat sotilaat

Jaatinen, Pekka

Eräässä Kalpeiden sotilaiden alkupuolen kohtauksessa Nelly ihmettelee, miten Lenne ja Asser näyttävät niin kalpeilta vaikka muut sotilassairaalan potilaat ovat enimmäkseen terveen punakoita. Syy, jota Nelly ei vielä tuolloin tiedä, on heroiini.

Dulla tarkoitti vielä 40-luvulla heroiinia. Sitä kuluttaa pakkipari Lenne ja Asser, Helsingin maalaiskunnan Malmilta tulevat nuoret miehet ja armottomat sotilaat. He haavoittuvat kumpikin samassa taistelussa, Lenne ensin ja Asser Lenneä auttaessaan. Miesten varastaman heroiinin Malmin hautausmaalle piilottanut kaveri puolestaan kuolee myöhemmin sodassa. 

Miehille jää kaksistaan iso erä heroiinia. Jaatinen on kirjoittanut näkyväksi näkymättömän aiheen: sodassa huumekoukkuun jääneiden miesten tarinan. Tätä tarinaa ei Suomessa ole vielä kerrottu. Sen aika on nyt.

Itkettävän koskettavan tarinan ajankuva on karu ja tarkka, muttei aivan lohduton. Jaatisen kerronta vetää puoleensa magneetin tavoin ja palkitsee lukijansa.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu:
ean: 9789510378496
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.