Näin tehtiin Iron Sky

Honkonen, Janos

Iron Sky on viimeisen kymmenen vuoden merkittävin suomalainen elokuvahanke erityisesti yhteisöllisen tuotantotapansa vuoksi. Siinä yhdistyvät independent-ajattelu, luova joukkovoima ja internetin kokonaisvaltainen hyödyntäminen tuotantoprosessissa sekä suuret unelmat ja tavoitteet.

Nettimaailmassa alkunsa saaneen ja siellä katsotuimmaksi suomalaiseksi elokuvaksi nousseen Star Wreckin tekijät yhdistivät voimansa Blind Spot Picturesin kanssa ja alkoivat yhteisvoimin vihtoa kasaan kunnianhimoista elokuvahanketta. Kansainväliseen levitykseen pyrkivä tieteiselokuva Iron Sky vaati valmistuakseen paljon muutakin kuin selkärankaa. Alusta lähtien oli selvää, että onnistuakseen hankkeessa työryhmän oli kehitettävä täysin uudenlaisia tekotapoja, jotka ovat mahdollisia vain internetissä.

Kirja hyppää Iron Skyn tuotantoon heti alkumetreiltä ja käy käsiksi ongelmatilanteisiin konkreettisten esimerkkien kautta.

- Elokuvanteko uudella vuosituhannella. Miltä näyttää elokuvan maailma 2000-luvun elokuvaohjaajan silmin?

- Internet, yhteisöt ja niiden voima. Kuinka internet valjastetaan viestintä-, tuotanto- ja markkinointikanavaksi elokuvatuotannon käyttöön?

- Elokuvarahoitus tänään. Miten yhdistetään perinteiset rahoituskanavat internetin kautta tapahtuvaan yhteisörahoitukseen?

- Elokuvalevitys ja digitalisoituminen. Miten elokuvalevitys on muuttumassa ja miten elokuvantekijät voivat valmistautua siihen?

- Markkinointi internetissä. Miten pienet tuotannot voivat kilpailla huomiosta ja palstatilasta Hollywoodtuotantojen kanssa?

Internetin avaamista uusista tuotantotavoista kiinnostuneille, elokuvaharrastajille ja harrastelijaelokuvantekijöille suunnattu teos soveltuu myös mediaopintojen opetusmateriaaliksi.

 

Kustantaja: Docendo
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510388938
Ilmestymisvuosi: 2012

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.