Fintiaanien mailla
Ei saatavilla

Fintiaanien mailla

Kettu, Katja; Seppälä, Maria

Menestyskirjailija, huippuvalokuvaaja ja rautainen dokumentaristi yhteistyössä. 

Suomalaisten siirtolaisten ja Pohjois-Amerikan alkuperäisväestön jälkeläisten fintiaanien katkeransuloinen taival läpi kaivosten, kasinoiden ja reservaattien.

Suomesta lähti 1800- ja 1900-luvun vaihteessa kymmeniätuhansia siirtolaisia paremman elämän toivossa Pohjois-Amerikkaan. Leipä kotimaassa oli kaventunut, mutta ei elämä aina auvoisasti alkanut uusillakaan asuinsijoilla: siirtolaisten taakkana oli tuolloinkin usein kantaväestön ennakkoluulot. Töitä kuitenkin löytyi kaivoksilta ja metsähakkuilta, ja siellä alettiin solmia suhteita niin ikään ahtaalle ajettujen ojibwe-heimon intiaanien kanssa. Suomalaisia ja intiaaneja yhdistivät tiivis luontosuhde ja samankaltainen mielenmaisema. Parhaiten heidän keskinäisen yhteiselonsa syvyyttä kuvastaa se, että myöhemmin heidän jälkeläisistään alettiin käyttää termiä "fintiaani". Silmiä hivelevästi kuvitettu, faktaa ja fiktiota taidolla tarjoileva Fintiaanien mailla avaa koskettavan näkymän tämän unohdetun kansanosan elämään.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510411599
Ilmestymisvuosi: 2016
Kirjastoluokka: 48.31
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Maat:Pohjois-Amerikka

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.