Valaanluiset koskettimet

Liehu, Rakel

Rakel Liehun odotettu uutuus! Ainutlaatuinen, omaperäinen romaani tytöstä ja pianosta sekä taiteilijaksi kasvamisesta.

"Miten minä olen tänne joutunut? Kaipaan Sankt Peterburgiin, jossa kristallikruunut välkähtelivät. Täällä ei ole muuta valaisinta kuin öljylamppu pöydällä. Mutta tytöllä on valppaat vihreät silmät ja hän hipaisee ohimennen kynttelikköäni kädellään."

Vuonna 1943 musta antiikkinen piano tuodaan pohjoisen erämaapitäjän pappilaan. Siellä se seuraa silmäteräänsä, perheen tytärtä, ja näkee välähdyksiä tämän elämästä.

Samalla piano singahtelee muistoissaan Pietariin ja eri puolille Eurooppaa edellisten omistajiensa luokse. Näitä ovat salaperäinen Kreivitär, ihmeellisesti paraneva nuorukainen Pino ja kuuluisa hypnotisoija Jean Charcot, jota kohtaan nuori säveltäjä Luc tuntee pakkomielteistä intohimoa. Eurooppalaiset kohtalot tuovat tarinaan maagista hohdetta. Tyttö, tuleva kirjailija, loihtii niiden kautta toisen maailman hiljaiseen sota-ajan pappilaan.

Rakel Liehu on Suomen rakastetuimpia kirjailijoita. Hänen romaaninsa Helene voitti Runeberg-palkinnon 2004 ja oli ehdokkaana Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Valtion kirjallisuuspalkinnon Liehu sai vuonna 2008.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510413050
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 7
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.