Työmiehen vaimo (12 klassikkoa)
Ei saatavilla

Työmiehen vaimo (12 klassikkoa)

Canth, Minna

Vahva kannanotto tasa-arvoon.

"Teidän lakinne ja oikeutenne, hahaha - Niitähän minun pitikin ampua!"Työmiehen vaimo on näytelmän muotoon kirjoitettu teos, joka kertoo ahkeran Johannan ja hänen hulttiomiehensä tarinan. Kolmanneksi päähenkilöksi kohoaa mustalaistyttö Homsantuu, joka ei suostu yhteiskunnan tuomittavaksi. Miesten ylivalta, köyhälistön kurjuus ja lakien puutteellisuus asettuvat teoksessa ankaran kritiikin kohteiksi. Työmiehen vaimo oli ensimmäinen suomenkielinen näytelmä, joka keskittyi kaupunkilaistyöläisten kuvaamiseen.

Minna Canth (1844-1897) oli kirjailija, lehtinainen, yhteiskunnallinen vaikuttaja, uusien kansainvälisten aatteiden ja kulttuurivirtausten välittäjä, seitsenlapsisen perheen yksinhuoltaja ja liikenainen. Hänestä tuli kirjallisuutemme uudistaja ja suomalaisen realismin uranuurtaja. Hän otti rohkeasti osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä kirjailijana että lehtinaisena.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510425398
Ilmestymisvuosi: 2017
Kirjastoluokka: 83.2

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.