Punainen myrsky

Hirvonen, Elina

Tämän tiedän: kaikkialla maailmassa yksinäisimpiä ovat lapset, jotka kantavat raskaimpia salaisuuksia.

Punainen myrsky on ajankohtainen ja universaali romaani maailmasta, jossa lapset tekevät mitä vain saadakseen aikuisen hyväksynnän.

"Äiti", sanon, kun myrsky on ohi.

"Mitä kulta?"

"Tietääkö kukaan, että me olemme täällä?"

"Missä?"

"Täällä aavikolla. Tällä leirillä."

"Miksi sinä sitä mietit?"

"Jos myrsky vie meidät, tietääkö kukaan, että me olimme olemassa?"

Maailma, 2015. Isiksen nousu horjuttaa maailmaa Irakista ja Syyriasta Eurooppaan. Kolme ihmistä matkustaa Suomesta Irakiin etsimään ratkaisuja. Yhdelle heistä matka merkitsee myös matkaa maailmaan, jonka on kerran joutunut jättämään taakseen.

Poika syntyy Irakissa perheeseen, jossa on paljon rakkautta ja suuri salaisuus. Hänen isänsä toimii Saddam Husseinin hirmuhallintoa vastustavassa vastarintaliikkeessä ja on jatkuvassa vaarassa. Väkivallan, pelon ja pakenemisen keskellä äiti luo lapsilleen tilan, jossa kaiken läpäisee rakkaus.

Perhe pakenee Irakista Saudi-Arabian kautta Suomeen. Kasvaessaan poika etsii tapaa kasvaa kokonaiseksi ihmiseksi ympäristöissä, joissa hän on aina erilainen kuin muut, ja jossa tärkeimmistä asioista ei koskaan uskalla puhua.

"Elina Hirvosen uusin romaani Punainen myrsky on kaunokirjallisuutta siitä mitä maailmassa on lähivuosikymmenten aikana tapahtunut ja mitä tapahtuu juuri nyt, se on tarina joka alkaa kaukaa mutta päättyy lähelle.

Se on vaikuttava vastalause vihalle, kädenojennus rauhalle."

Helmi Kekkonen

"Hirvonen on kirjoittanut upean, vahvan romaanin, joka kantaa rakkautta ja inhimillisyyttä rankoissakin hetkissä. Teksti ei notkahda kertaakaan!"

Leena Lumi

Elina Hirvonen (s. 1975) on helsinkiläinen kirjailija, journalisti ja dokumentaristi, jonka teoksia on käännetty yli kymmenelle kielelle. Punainen myrsky on hänen neljäs romaaninsa. Hirvosen esikoisromaani Että hän muistaisi saman oli Finlandia-palkintoehdokas. Toisesta romaanistaan Kauimpana kuolemasta Hirvonen sai Kalevi Jäntin palkinnon. Edellisestä romaanistaan Kun aika loppuu Hirvoselle myönnettiin Nuori Aleksis -palkinto.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510436462
Ilmestymisvuosi: 2019
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 7
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.