Allu ja outo Uolevi

Palviainen, Jukka-Pekka

Lomaton syysloma on kuin 
a) siskonmakkarakeitto ilman siskoa 
b) mustekala ilman mustetta 
c) maksalaatikko ilman vadelmahilloa. 

Seikkailu ei ole seikkailu ilman kunnon väärinkäsitystä! 

Allu on topakka ja mielikuvituksekas tyttö, joka löytää arjestakin arvoituksen. Uudessa upeasti kuvitetussa tarinassa Allu ystävineen selvittää, miksi outo Uolevi saa vanhemmat tolaltaan.

On syysloma ja kaikki muut paitsi Allun perhe matkustaa jonnekin. Mielikuvituksekas Allu ei jää suremaan, vaan keskittyy kepparien rakentamiseen ja vahtii opettajan hokemia rakastavaa papukaijaa. Loma saa uuden käänteen, kun Allu alkaa selvittää vanhempiensa outoa käytöstä. Äiti ulisee vanhojen valokuvien äärellä, isä puhuu pehmeitä ja kaikki vihjeet johtavat samaan, tuntemattomaan Uoleviin. Tästä Uolevista on otettava selvää! Vaan miten hyvä idea on lähettää drone etsimään kadonnutta papukaijaa Sanavalmis Allu-tyttö on lukijoille tuttu kirjoista Allu ja salaperäinen opettaja (2018) ja Allu ja salainen ihailija (2017), jolle myönnettiin Runeberg Junior -kunniamaininta. Allu-kirjoissa lapsia viehättää arjesta ammentava kekseliäs huumori ja nokkelat sanaleikit.

Jukka-Pekka Palviainen on julkaissut useita romaaneja lapsille ja aikuisille. Hän sai Topelius-palkinnon nuortenromaanistaan Joku vieraileva tähti (2011).Christel Rönns on rakastettu kuvittaja, jonka kuvakirja Det vidunderliga ägget voitti Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2012. Hänet tunnetaan muun muassa Risto Räppääjä -kirjojen uusista kuvituksista.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510437445
Ilmestymisvuosi: 2019
Kirjastoluokka: L84.2

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.