Heistä tuli taiteilijoita

Huotarinen, Vilja-Tuulia

Voisiko minustakin tulla taiteilija?

Muotokuvia tytöistä, joista tuli tunnettuja taiteilijoita, tuokiokuvia oman äänen löytymisestä. Aino Kallas, Minna Canth, Ellen Thesleff ja muut ovat inspiroivia esimerkkejä siitä, että kaikki on mahdollista.

Nuori Aino soutaa öisellä järvellä ja pakenee kodin ahdasta tunnelmaa. 15-vuotias Minna, kirjetoverien kesken Mina, kärsii sydänsuruista. Ellen Thesleff maalaa lippalakki päässä Muroleen auringonlaskua ja kaipaa ulkomaille. Teoksessa on 12 fiktiivistä tekstiä, joiden pääosassa on nuori, kasvava taiteilija. Vilja-Tuulia Huotarinen kuvaa novelleissaan ja runoissaan luomisen hetkeä, vimmaa, pakenevaa iloa ja jäytävää epätoivoa. Tyttöjä kurottamassa kohti tulevaisuudessa siintäviä unelmia. Me tiedämme, että heistä tuli taiteilijoita - mutta heillä itsellään ei ole siitä vielä takeita. Riikka Sormusen hehkuva vesivärikuvitus maalaa tunnetut taiteilijat esiin tyttöinä salaisuuksineen, valossa jossa heitä ei ole ennen nähty.Teoksessa on mukana eri alojen taiteilijoita, mm. Aino Kallas, Minna Canth, Essi Renvall ja Helvi Leiviskä.

Vilja-Tuulia Huotarinen (s. 1977) on runoilija ja kirjailija, joka on saanut teoksistaan mm. Kalevi Jäntin palkinnon (2009) ja Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon (2011).

Riikka Sormunen (s. 1987) on kuvataiteilija ja kuvittaja, joka on tehnyt kuvituksia mm. The New York Timesille, Guardianille, Harper’s Bazaarille ja Penguinille. Sormunen on osallistunut töillään lukuisiin ryhmänäyttelyihin ympäri maailmaa.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510437988
Ilmestymisvuosi: 2019
Kirjastoluokka: N84.2842
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Nuorten & nuorten aikuisten kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.