Mies joka murtautui Auschwitziin

Fairweather, Jack

Ainutkertainen tositarina kuolemanleiriltä. 

Urhean vastarintataistelijan henkeäsalpaava soluttautuminen Auschwitziin. 

Saksan miehitettyä Puolan toisen maailmansodan alussa Witold Pilecki vetäytyi monien muiden puolalaissotilaiden tavoin maan alle. Kesällä 1940 Pilecki otti vastaan uhkarohkean tehtävän ja soluttautui hiljattain perustetulle keskitysleirille selvittääkseen sinne koottujen maanmiestensä kohtalon. Pilecki järkyttyi näkemästään ja perusti leirille salaisen armeijan välittääkseen liittoutuneille tietoja natsien sotarikoksista. Hän vietti leirillä lopulta yli kaksi vuotta, ja Auschwitzin julmuudet alkoivat hiljalleen paljastua kaikessa kauheudessaan. Pileckin piti kuitenkin toteuttaa vielä yksi suunnitelma: paeta leiriltä. 

Jack Fairweather on walesilainen toimittaja-kirjailija, joka toimi sotakirjeenvaihtajana brittijoukkojen mukana Yhdysvaltain ja Ison-Britannian liittouman hyökätessä Irakiin vuonna 2003. Mies joka murtautui Auschwitziin voitti vuoden 2019 parhaan elämäkerran Costa Book Awardin, ja siitä on tekeillä elokuva.  

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510455531
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Holokausti

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen5
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.